67438b33 Novosti: Apel za operaciju 11-godišnjeg Amanda Selmagića

utorak, 11. siječnja 2022.

Apel za operaciju 11-godišnjeg Amanda Selmagića

 

H.O „Help Others“ – Salzburg pokreće apel za operaciju 11-godišnjeg Amanda Selmagića
„Ko učini i trun dobra, vidjet će ga...“
Dragi humani ljudi, naši redovni donatori ovom prilikom Vas obavještavamo da smo na molbu porodice Selmagić iz Bosanske Krupe, oca Suada i majke Samire, odučili da im pomognemo u prikupljanju novčanih sredstava za njihovog sina Amanda – 11-godišnjaka koji mora na hitnu operaciju kuka.

Naime, nakon prvih pokreta koje je mali Amando napravio roditelji su primjetili određene probleme u njegovim koracima, te nakon brojnih posjeta specijalistima, doktorima i terapijama nažalost nisu uspjeli da dođu do pozitivnog ishoda. Rezultat svega je da dijete ima dva centimetra kraću jednu nogu od druge.
Uvidjevši da je problem sve gori i ozbiljniji dokumentaciju su poslali za Tursku, gdje su specijalisti ortopedije i traumatologije Memorijal bolnice Bahçelievler, prof. dr. Mustafa Kürklü i specijalistom spinalne hirurgije prof.dr Onur Yamanom došli do zaključka da se dijete mora operasati za što je potrebno 14 hiljada eura.
Prof. dr. Mustafa Kürklü je naveo da će pacijentu biti urađena trostruka zdjelična osteotomija i zglob kuka, u istoj sesiji će biti urađena operacija varijacije femura i zamijenjen zglob kuka. Nakon operacija će oko dvije sedmice ostati u Istanbulu.
Ovom prilikom molimo sve humane ljude da se priključe akciju prikupljanja novčanih sredstava za ovoga mališana i da konačno i on normalno prohoda i krene u bolji i sretniji život.
I vid podjele ovoga apela je vrsta pomoći. Unaprijed Vam hvala. Vaša HO „Help Others“ – Salzburg
U koliko želite pomoći to možete uplatama na sledeći način:
"AMANDO"
Uplate EU:
Help Others
IBAN:AT96 2040 4000 4255 0871
BIC:SBGSAT2SXXX
SPARKASSE SALZBURG
Uplate za one koji posjeduju Paypal: